Zaterdag 11 maart 2023
Café-Restaurant In 't Holt Zuidhorn

Over Rotary

Rotary is een wereldwijde organisatie, die 1,2 miljoen leden heeft. Zij is opgericht rond de vorige eeuwwisseling in Amerika. Nu zijn er op elk continent en in 165 landen meerdere Rotaryclubs te vinden.

De leden van Rotary hebben één visie: Service above Self.  Dit betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken, door het ter beschikking stellen van je aandacht, (vak)kennis en tijd. Rotarians zetten zich ook in om fondsen te vullen voor goede doelen, dichtbij en veraf.

De Rotaryclub Groningen-West telt 35 leden, mannen en vrouwen, die zich in Groningen en het Westerkwartier inzetten. Voorbeelden hiervan zijn de high tea en het maatjesproject voor ouderen bij de Zonnehuisgroep Noord in Zuidhorn, de jaarlijkse organisatie van de Leekstermeer wandeltocht, de vakantieweek voor kinderen uit gezinnen, die niet in staat zijn op vakantie te gaan. Gelden zijn de afgelopen jaren ingezameld voor en besteed aan o.a. de voedselbank, de stichting Leergeld en een polio revalidatieproject met orthopedische werkplaats in Indonesië.

Het Nico Solfonds is het fonds, ondergebracht in een aparte stichting, dat de gelden beheert en doneert, die door Rotary Groningen-West ingezameld worden.

Meer weten over Rotary Groningen-West en/of Rotary International? Kijk dan op Facebook Rotarygroningenwest en www.rotary.org

 

Voor vragen over dichterbij westerkwartier kunt u contact op nemen met:

info@dichterbijwesterkwartier.nl / 06.22234325 / of vul ons contactformulier in
KVK: 02077672