Zaterdag 23 maart 2019
Café-Restaurant In 't Holt Zuidhorn

Zaterdag 23 maart 2019

Dichtersfestival

De Boekenweek 2019 krijgt in de nieuwe gemeente Westerkwartier een bijzonder feestelijke start! Belangrijke Noordelijke dichters geven op zaterdag 23 maart 2019 een voordracht van hun gedichten of lezen eigen proza voor. In hun midden bevindt zich ook de kinderdichter van Zuidhorn: Tom Withaar.

Remco Ekkers zal de avond presenteren. Het dichtersfestival vindt plaats in Grand Café & Logement ‘In ’t Holt’, Hoofdstraat 2 in Zuidhorn. De avond start om 20.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Tickets kosten 15.00 euro en kunnen hier besteld worden . Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.

Dit festival wordt georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West. De opbrengst komt ten goede aan het Nico Solfonds. Dit fonds ondersteunt internationale humanitaire projecten zoals goede gezondheidszorg, bestrijding van armoede en ongeletterdheid

 

Optredende dichters/schrijvers

Aly Freije heeft haar jeugd doorgebracht op het platteland in Oost-Groningen op de grens met Duitsland. In 2008 kreeg ze de Freudenthalprijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur en in 2009 de Literaire Prijs Groningen van Stichting het Grunneger bouk. Ze debuteerde met de Groningstalige bundel Wondpoeier (2009). In 2016 verscheen Door het vanggat en in 2018 De vloeivelden in (novelle).

Jane Leusink ontving in 2003 de C. Buddingh'-prijs voor haar dichtbundel Mos en gladde paadjes. Zij gaf nog vier dichtbun-dels uit: Erato, Er is weinig aan de lente veranderd, Tot alles goed strak staat, Een grazende streep in de lucht.

Willem Tjebbe Oostenbrink schrift ien t Grunnegs en ien t Nederlaands, veural poëzie, sums ok proza. Met zien gedichten won hij priezen as Freudenthal Aanmoedegengspries veur nije Nedersaksische literatuur (2010) en de Duutse Borslapries (2014). Johann Friedrich Dirksprijs 2017. In 2013 verscheen Opdreugde troanen; in 2017 Zolt en Stof.

Meindert Talma is een Nederlandse liedjesschrijver en muzikant. Hij trad jarenlang op als muzikant met zijn begeleidingsband the Negroes. Hij componeerde de nummers zelf. Hij schreef o.a. Je denkt dat het komt, Kelderkoorts, Laat het orgel jammeren, Dammen met ome Hajo.

Tom Withaar was de eerste Jeugddichter van Gemeente Zuidhorn. Hij publiceerde nog geen bundel.